luni, 14 februarie 2011

Comunicat Departament Juridic, nr 3 din 14.02.2011(preluare)

In urma discutiilor din sedinta Departamentului Juridic din data de 11.02.a.c. au rezultat urmatoarele concluzii:

1. Actiunea in anularea deciziilor de recalculare a pensiilor isi urmeaza cursul prevazut in Ghidul cu proceduri, asa cum a fost modificat. In concluzie, filialele SCMD vor continua procedura de procesare a documentelor si vor introduce actiunile in anulare ca obiectiv principal.

2. Pentru centralizarea situatiilor din tara si verificarea nominala a reclamantilor (membrii SCMD) presedintii de filiale vor transmite prin posta, pe CD/DVD, pe adresa S.C.M.D., B-dul. Poligrafiei nr.4, sector 1, Bucuresti, cod 013705, listele celor care au fost introdusi in actiunile judecatoresti. Tabelele vor cuprinde:

- Nume/prenume…..cnp………..nr. dosar ……..termen de judecata……..

Datele vor fi postate pe site-ul av. Galca Costel in vederea consultarii de catre cei interesati.

3. S.C.M.D. va intreprinde demersuri pe langa cele trei case de pensii sectoriale, in sensul ca deciziile de revizuire ce urmeaza a fi emise in temeiul O.U.G. nr.1/2011, sa fie insotite (la anexe) de actele care justifica perioada de cotizare si veniturile avute in vederea calculului cuantumului pensiei. Vom solicita ca documentele anexate sa fie certificate de organele abilitate, respectiv de catre responsabilul compartimentului financiar, juridic si vizat de organul de control financiar preventiv. Pe decizii sa se treaca numele in clar al persoanei care semneaza decizia.

4. O.U.G. nr. 1/2011 va face obiectul unei exceptii de neconstitutionalitate, motiv pentru care pana la data de 17.02.a.c. membrii si consultantii Departamentului Juridic vor identifica temeiuri de neconstitutionalitate, care vor fi avute in vederea formularii exceptiei.

5. Filialele care doresc sa-si aduca aportul in acest sens, pot trimite propuneri concrete de neconstitutionalitate ale OUG nr. 1/2011 la adresa de e-mail: ioanstate20052005@yahoo.com, pana la data de 17.02.a.c.



DEPARTAMENT JURIDIC AL S.C.M.D.

14.02.2011

Biroul Operativ al F2S3