miercuri, 29 februarie 2012

APEL CATRE MEMBRII SCMD SI CETATENI

1)-solicitam membrilor SCMD,ce realizeaza venituri salariale,sa directioneze 2% din impozitul pe venit,pe anul 2011,catre SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,COD FISCAL: 26096263;CONTURI BANCARE: RO41BRDE441SV79262374410 - BRD-GSG;RO59RNCB0072120120850001 - BCR,cu precizarea"filiala 2 sector 3 Bucuresti"
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, non-guvernamentala, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
In categoria entitatilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop.
2% se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, din castigul net anual din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.
ACEASTA DONATIE NU COSTA NIMIC CONTRIBUABILUL !
Depunerea documentelor la Administratia Fiscala se face pana la data de 15 mai 2012 (data inregistrarii).
Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat.
Pentru aceasta,se solicita de la angajator adeverinta personalizata cu impozitul virat in 2011,se completeaza declaratia fiscala 230 cu datele organizatiei si se depun la sediul Administratiei Financiare de care apartin cu domiciliul.Documentele respective pot fi expediate si prin posta.
Aceasta directionare o pot face si cetateni/persoane ce nu sunt membri ai sindicatului nostru,ori persoane fizice autorizate.

2)-ajutor pentru lt.(r) Alexandru Gheorghe(singurul ofiter activ in P-ta UNIVERSITATII),care datorita trecerii in rezerva,prea timpuriu, trebuie sa plateasca la stat,o suma,reprezentand taxele de scolarizare militara,pentru perioada de stagiu(timp)neefectuata din contractul semnat cu M.Ap.Pentru acest gest camaraderesc,SCMD a deschis contul bancar de ajutorare la" Banca Transilvania, Alexandru Gheorghe, cont RO54BTRL05101201R75797XX".

3)-donatii se pot face permanent,pentru dezastre,calamitati etc in contul creat special in acest scop de SCMD, deschis la BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410. Banii donati,vor fi dirijati de catre SCMD in scopul propus.
UNITATE SI IZBANDA ! b.op.f2s3Buc.