duminică, 20 ianuarie 2013

C U G E T A R E

    Viata si  Sanatatea oamenilor nu este darul sistemului politic care guverneaza tara la un moment dat.Viata,acest dar divin minunat, nu trebuie sa devina o POVARA..
       Statele care in decursul istoriei au tot copiat diferite modele,constituie o prada usoara intrucat marile puteri si imperii,in functie de interesul lor,pun la cale tot felul de strategii pentru ca bogatiile acestor state sa fie deturnate,sa fie preluate sub o forma sau alta a cooperarii sau integrarii,a facilitarii intrarii acestora in tot felul de organisme politice si economice,mizand tot mai mult pe faptul ca ele nu au o constientizare a propriilor interese nationale si nici a propriilor lor identitati..
       Este ca si cum ai fi proprietarul unei imense bogatii,dar nu esti constient ca o ai si nici nu sti sa o administrezi cum se cuvine .In acest context esti o prada usoara pentru cei ce se pricep sa tot adune ,sa faca imperii si sa le administreze in interesul lor..
       Cazul Romaniei este un graitor exemplu.Edificatoare este istoria sa framantata.O scurta incursiune in istorie , incepand cu rascoala lui Tudor Vladimirescu din 1821 si pana in prezent,ne releva aceasta stare de fapt si de drept.

        Stelian Drondoe