vineri, 11 aprilie 2014

DIRECTIONAREA pana la 15.05.2014, a ”2%” din impozitul pe salariu pe 2013 !

 REAMINTIM TUTUROR CELOR BINE INTENTIONATI ! 
Sustine independenta SCMD!
Mai multe detalii aflati dand clic pe sigla ANAF
Membrii SCMD care realizeaza venituri ”SALARIALE” sunt rugati sa directioneze ”2%” din impozitul pe venit, pe anul 2013, catre SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, COD FISCAL: 26096263; CONTURI BANCARE: RO41BRDE441SV79262374410 - BRD-GSG;RO59RNCB0072120120850001 - BCR, cu precizarea "filiala 2 sector 3 Bucuresti", sau alta filiala. Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze” doi la suta ”(2%), din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior ,catre o entitate nonprofit, non-guvernamentala, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.In categoria entitatilor nonprofit, sunt considerate de exemplu : asociatiile, fundatiile, organizatiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociatiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, in masura in care, potrivit legilor proprii de organizare si functionare, desfasoara activitati nonprofit iar sumele primite din impozit sa fie folosite in acest scop. 
”2%” se aplica la impozitul datorat pe venitul net anual, impozabil, din castigul net anual, din transferul titlurilor de valoare, din castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen.

ACEASTA DONATIE NU COSTA NIMIC CONTRIBUABILUL!

Depunerea documentelor la Administratia Fiscala se face pana la data de 15 mai 2014 (data inregistrarii). Daca nu folositi aceasta optiune, suma respectiva ramane sa fie incasata si gestionata de stat. Pentru aceasta directionare de ”2%”,se solicita de la angajator adeverinta personalizata cu impozitul virat in 2013,se completeaza declaratia fiscala” 230” cu datele organizatiei si ambele documente se depun la sediul Administratiei Financiare, de care apartineti cu domiciliul. Documentele respective pot fi expediate si prin posta. Aceasta directionare o pot face si cetateni/persoane ,ce nu sunt membri ai  SCMD,chiar rude si prieteni,persoane fizice autorizate ori firme!Nu sunt acceptate la ANAF, impozitele de la pensii! Fondurile obtinute astfel, vor fi folosite in mod chibzuit,in scop social/caritabil, conform hotararii Consiliului National al Reprezentantilor, la propunerile filialelor noastre si respectiv, Comitetului Director. La fel vor proceda si alte ONG-uri.  Daca nu optati catre SCMD, ori alte asociatii ale  cadrelor in rezerva, va rugam ”SA O FACETI” totusi, catre alta organizatie/entitate, acest gest al dumneavoastra fiind de mare omenie si responsabilitate! Cei ce dau curs actiunii ”2%” sunt rugati sa-si anunte  filiala !
 NOTA: Cu ocazia directionarii a ”2%”,puteti verifica daca angajatorul va achita obligatiile fiscale ce-i revin legal!

UNITATE SI IZBANDA !  
b.op.f.2 s.3 Buc.